Studii & Eseuri

Afișez 1–20 din 29 de rezultate

 • Băsesc, deci exist!

  112.00Lei
  Întrebarea este: cum de găsește cineva resursele de onoare pentru a se raporta critic la un popor, dar nu găsește niciun dram de curaj să se raporteze critic la un om, fie el și Traian Băsescu, în al cărui proiect politic crede și ale cărui merite nu pot fi negate?
  Răspunsul ar putea fi că un popor e aproape o abstracțiune în raport cu un om politic în viață, foarte puternic, cu un temperament viforos și un comportament deseori imprevizibil. Numai că un intelectual lipsit de spirit critic în chip foarte selectiv devine întotdeauna vulnerabil moral.
  Nu există doar lumpenproletariate. Există și lumpenelite.
  Autor :  Dorin Tudoran
  An editie: 2015
  Editia: I
  Numar pagini : 248
  Format  : 190×135
  Tip  coerta : Brosata
  ISBN  : 978-9975-79-985-0
  Editura : Cartier
 • Ce spun cărțile

  83.00Lei
  Ce spun cărțile. Bookiseli e ca o librărie, intri în ea, răsfoiești, cu siguranță îți găsești ceva, altceva îți lași pentru data viitoare. Răsfoim Graviditatea și îngrijirea copilului sau Despre geopolitică, Holocaustul la periferie sau Nekrotitanium, Cartea lui De Ce? sau Sex & Perestroika, Coranul sau Cimitirul din Praga, Cartea ceaiului sau Zece basarabeni pentru cultura română,Intelectuali la cratiță sau Măcel în Georgia… Textele sunt scurte, într-o pagină e condensată esența, sau ce ne-ar putea atrage la un volum, lucru deloc ușor.
  Alexandru Vakulovski
  Autor : Gheorghe Erizanu
  An editie: 2012
  Editia: I
  Numar pagini : 208
  Format : 130×195
  Tip coperta  : Brosata
  ISBN : 978-9975-79-799-3
  Editura : Cartier 
 • Ce spun cărțile . Alte bookiseli

  79.00Lei

  Ceea  ce spun cărţile, de, o spun, că de aceea sunt cărţi, ca să spună și ele ceva, dar ce vrea să însemne…  BOO-KISELILE? Sau: BOOK-ISELILE? Ba foarte simplu și… chiar elementar: buchiseli! Uite în acest volum-volumaș, odată ce l-ai luat în mână și l-ai deschis și ai pornit să-l lecturezi, gata! nu-l mai lași deoparte, pentru că te pomenești aruncat în acea mare, în acel ocean de carte diversă și bună…
  Vladimir BEȘLEAGĂ

   Autor : Gheorghe Erizanu
  An editie: 2014
  Editia: I
  Numar pagini : 192
  Format  : 200×130
  Tip coperta : Brosata
  ISBN : 978-9975-79-880-8
  Editura : Cartier
 • Cea mai frumoasa poveste. Cateva adevaruri simple despre istoria romanilor

  149.00Lei

  „Povestea ce urmeaza este asemenea unui pahar umplut pe jumatate. Depinde de dumneavoastra sa spuneti daca el este pe jumatate plin sau pe jumatate gol. Suntem oare condamnati sa fim la coada Europei? Sau, oare, avem o capacitate de regenerare uriasa, in masura sa ne salveze din greselile pe care le facem?

  Poate ca si astazi mai avem, totusi, o sansa.

  Cum anume a ajuns Gheorghe Gheorghiu-Dej in fruntea comunistilor romani? Cat de playboy a fost Regele Carol al II-lea? Cum a fost posibil ca o tanara pe nume Catalina Toderiu sa intre in galeria eroilor nationali sub numele de Ecaterina Teodoroiu? De ce au venit in Romania presedintii Charles de Gaulle sau Richard Nixon? De ce Regina Angliei

  l-a plimbat in caleasca regala pe Nicolae Ceausescu? Sau de ce s-a dus acesta din urma

  intr-o vizita in Iran, in chiar ultimele sale zile de viata?

  Acestea si alte intrebari isi regasesc aici un raspuns. Singura concluzie a acestor pagini este si cea mai simpla: Istoria este, mai presus de toate, o poveste apropiata de adevar despre ceea ce a fost altadata.

  Iar, pentru unii dintre noi, aceasta o face sa fie cea mai frumoasa poveste din toate cate exista.“ – Adrian Cioroianu

  Editura: Curtea Veche
  Anul  aparitiei: Mai 2014
  Format: 130×200
  Tip coperta: Brosata
  Numar pagini: 288
  ISBN: 978-606-588-643-8

 • Credinte si superstitii romanesti

  225.00Lei

  „Se spune ca la baza etnologiei sta mirarea. Etnologul il descopera pe celalalt, se mira si incepe sa-l cerceteze. De la o vreme, etnologul crede ca stie multe si se mira mai putin. E randul cititorului sa se mire! Parcurgand aceasta carte, va avea surpriza sa se intalneasca cu propriile credinte si superstitii, mai putine decat ale parintilor, mult mai putine decat ale bunicilor si tot asa mereu… Acest gen de pierderi sunt irecuperabile, iar paguba e greu de evaluat. La ce bun o astfel de carte pentru omul contemporan? Motive se gasesc. Citesti despre crai-nou si, o vreme cel putin, privesti luna noua altfel. Descoperi risipa de sensuri si de gesturi care se facea de sarbatori sau cu ocazia momentelor importante din viata omului si intelegi ca nu esti cu nimic mai bogat decat stramosii.“ – Irina Nicolau

  „Nici progresul stiintelor, nici tehnica sofisticata, nici standardele inalte ale civilizatiei si nici chiar o cultura desavarsita nu pot ucide definitiv superstitia. Pentru ca ea se situeaza dincolo de logica si de ratiune si orice tentativa de a o explica in termenii acestora se izbeste de zidul neclintit al convingerii personale. Exista superstitii arhicunoscute, mostenite de nu se stie cand, ivite nu se stie cum, pe care unii le respecta tacit si le transmit mai departe. Exista superstitii moderne, asortate la cotidianul contemporan. Un singur lucru, esential, da viata superstitiei si ii asigura o batranete onorabila: credinta in eficacitatea ei. In volumul de fata sunt adunate aproape 5 000 de credinte si superstitii din folclorul romanilor de pana la 1900. Dincolo de informatia inestimabila ca valoare, gasim aici o lume stranie, bogata in intelesuri si, mai ales, plina de poezie…“ – Carmen Mihalache.

  Editura : Humanitas
  Anul aparitiei:  2013
  Format : 145×205
  Tip coperta : Brosata
  Numar pagini : 420
  ISBN: 978-973-50-3957-8

 • Despre frumusetea uitata a vietii

  330.00Lei

  „Daca iti acorzi un cat de mic ragaz, daca arunci, de jur imprejur, o privire odihnita, curioasa si nepatimasa, vei gasi destule argumente sa te bucuri. Lucrurile (inca) functioneaza. Sarpanta lumii (inca) tine. Mai exista inca oameni intregi, traditii vii, intalniri miraculoase. Traim intr-un sos toxic, dar el contine inca mirodenii subtile, cu efect anesteziant. Marele animal cosmic nu pare inca sa ia in serios agitatia noastra propagandistica, spaimele noastre apocaliptice. Se poate trai. Se poate trai bine. Se poate (inca) trai frumos.“ – Andrei Plesu

  Editura : Humanitas
  Anul  aparitiei: Aprilie 2014
  Format: 145×205
  Tip coperta: Brosata
  Numar pagini: 384
  ISBN: 978-973-50-4363-6

 • Eu si lumea

  99.00Lei

  „În genul reconstruirii memorialistice a perioadei războiului şi universului concentraţionar cu o deosebită ardoare confesivă şi etică excelează Alexei Marinat, supranumit Soljeniţânul basarabean, în jurnalul Eu şi lumea…” (Mihai Cimpoi)

  Editura: Cartier
  An ediţie: 2017
  Ediţia: III
  Pagini: 264
  Format: 130×195, broșat
  ISBN: 9789975861762

 • Eugene Ionesco. Mistic sau necredincios?

  102.00Lei

  „Dumnezeu nu-si face aparitia decat atunci cand nu te astepti sau cand nu te mai astepti. Este Neasteptatul, nesperatul, vreau sa spun, El este Cel sau cei in care esti tentat sa nu mai speri, sa nu mai crezi. Crezi in el, de fapt, cand nici nu mai stii ca mai crezi. Poate ca eu insumi sunt un necredincios plin de credinta. Credinta necredintei, speranta disperarii. El este Cel pe care crezi ca l-ai uitat si pe care-l poti intalni la coltul strazii. Momentele de credinta reala pot fi uitate precum se uita, la trezire, visele din timpul noptii.“ – Albul si Negrul, 1981

  Editura:Curtea Veche
  Anul aparitiei: 2010
  Traducator: Monica Gradinaru
  Format: 130×200
  Tip coperta: Brosata
  Numar pagini: 176
  ISBN: 978-606-588-010-8
 • Exilul Regelui

  216.00Lei

  Diana Mandache este istoric si autoare publicata in Marea Britanie, Suedia si Romania. S-a specializat in istoria regalitatii, avand stagii de cercetare in arhive din Marea Britanie si SUA. Universitatea din Londra si Foreign Office i-au acordat bursa Chevening, ca profesor-asociat la Colegiul Universitar din Londra. Fundatia londoneza „Ion Ratiu“ i-a acordat o bursa pentru aprofundarea studierii patrimoniului regal.

  Diana Mandache a organizat cateva expozitii la Muzeul National de Istorie a Romaniei: Basarabia, 1812-1947. Oameni, locuri, frontiere; 90 de ani de la Incoronarea de la Alba Iulia; Masti mortuare regale etc. si a sustinut o serie de conferinte publice pe teme de istorie: “Queen Marie of Romania and her British royal relatives” („Regina Maria a Romaniei si rudele ei regale britanice“), la Colegiul Universitar din Londra; “Queen Marie of Romania, Colonel Boyle, and the Canadians: A meeting of identities” („Regina Maria a Romaniei, colonelul Boyle si canadienii. O intalnire de identitati“), la resedinta ambasadorului Canadei la Bucuresti, cu ocazia implinirii a 90 de ani de relatii bilaterale Canada-Romania; „Hidra rosie: Expulzarea regelui Mihai din Romania, decembrie 1990“, la Clubul bloggerilor PNL etc. De asemenea, a participat la realizarea unor filme documentare: The Hero and the Queen (Eroul si regina), la Televiziunea OMNI din Toronto; Coroana Romaniei: Regii Romaniei si Regina Maria, la studioul Sahia-Film; reportajul Telejurnalului Destinul unei Reginei (Mignon), la TVR1.

  Diana Mandache este autoarea mai multor carti, printre care: Cotroceniul regal (2015), Balcicul Reginei Maria (2014), Regele Mihai. Album istoric (2013), Patrie si Destin. Principesa Mostenitoare a Romaniei (2012), Dearest Missy (Foarte draga Missy — 2011), Marie of Romania. Images of a Queen (Maria a Romaniei. Imaginile unei regine — 2007), Later Chapters of My Life. The Lost Memoir of Queen Marie of Romania (Capitolele tarzii ale vietii mele. Memoriile pierdute ale reginei Maria a Romaniei — 2004), Americans and Queen Marie of Romania (Americanii si regina Maria a Romaniei — 1998). A publicat si articole in revistele Majesty si Royalty Digest Quarterly.

  Pasiunea Dianei Mandache este colectionarea de fotografii si gravuri.

  Diana Mandache, istoric, a publicat mai multe carti in Marea Britanie, Suedia si Romania: Later Chapters of My Life. The Lost Memoir of Queen Marie of Romania, Cotroceniul regal, Balcicul Reginei Maria, Dearest Missy, Regele Mihai. Album istoric, Patrie si Destin. Principesa Mostenitoare a Romaniei, Marie of Romania. Images of a Queen, Americans and Queen Marie of Romania. De asemenea, a publicat articole in revistele Majesty si Royalty Digest Quarterly. Diana Mandache este o pasionata colectionara de fotografii si gravuri.

  „Un sondaj de opinie realizat de francezi si publicat in Paris Match, in ianuarie 1990, citat si de presa romana, releva ca 97% dintre romani aveau incredere in noua putere si in armata. Noua putere nu era favorabila regelui si monarhiei, lucru care arata, indirect, ca nici populatia nu era pregatita pentru o schimbare radicala a formei de guvernamant, cu toate ca, in acel moment, regele Mihai era seful de drept al Romaniei.

  In februarie 1990, regele Mihai a invocat Constitutia din 1923, pentru o continuare istorica, in al carei spirit «regele este in serviciul natiunii, aparator al pacii si al drepturilor fundamentale ale tuturor cetatenilor, factor de stabilitate politica, de progres moral».“ – Romania libera, 4 februarie 1990

  „In ziua de 30 decembrie, dimineata, la palat au sosit Groza si Dej, care mi-au prezentat documentul privind abdicarea mea. Am incercat sa-i conving ca nu pot semna, pana nu consultam si poporul. Mi-au spus ca nu este timp pentru asa ceva, replicandu-mi ca «asa cum poporul a invatat sa va iubeasca, asa va invata sa ne iubeasca si pe noi». Eu am cerut atunci sa raman putin singur. Am intrat in biroul de lucru, unde am fost instiintat ca legaturile telefonice imi fusesera taiate, garda palatului era arestata, iar in locul ei fusesera dislocate trupele guvernului. In jurul palatului, erau instalate tunuri indreptate spre noi. Am incercat sa purtam in continuare tratative, iar dupa aceea Gheorghiu-Dej si Groza m-au santajat spunandu-mi ca, daca nu semnez abdicarea in cateva minute, cel mult in jumatate de ora, va fi o baie de sange in Romania si oricine se va impotrivi va fi lichidat. Cu alte cuvinte, am fost nevoit sa semnez. Am facut-o nu pentru mine, caci nu asta era esential, ci pentru ca nu am vrut ca din cauza mea sa se produca si mai multe suferinte poporului.“ – Regele Mihai, intr-un interviu acordat Televiziunii de Stat din Ungaria, in noiembrie 1989

  Editura:Curtea Veche
  Anul  aparitiei: 2016
  Format: 130×200
  Tip coperta: Brosata
  ISBN: 978-606-588-866-1
 • Gradina Domnului

  179.00Lei

  An editie: 2017

  Editia: I

  Numar pagini: 364 pag

  Format 130×195

  ISBN 978-9975-86-165-6

 • Homo Aggressivus: De ce nu se opresc războaiele și violența

  295.00Lei

  „Cartea este o realizare ştiinţifică importantă, cu o argumentare temeinic documentată. O recomand tuturor celor interesaţi de problema violenței sociale, inclusiv specialiştilor din cadrul structurilor de forţă.”

  Simion Carp, Doctor în drept, conferențiar universitar, Rector al Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI

  „Dorian Furtună ne oferă mai mult decât o carte, el ne prezintă o lucrare ştiinţifică unde putem găsi răspunsuri la mai multe întrebări despre ce înseamnă violenţa. Statistica alarmantă si evenimentele din ultimii ani ne impun să studiem serios acest subiect și să acţionăm rapid pentru a pune capăt războaielor.”

  Viorel Cibotaru, Doctor în filologie, Ministru al Apărării

  „Autorul a reușit să exploreze și să coreleze eficient cadrul biologic, cel psihologic, antropologic și cel social. Anume această abordare complexă îi oferă lucrării originalitate și îi va permite cititorului să înțeleagă realitățile din jur și totodată să se autoperfecționeze.”

  Larisa Cuznețov, Doctor habilitat în pedagogie, profesor universitar

  „Această lucrare este un adevărat tratat despre natura umană. O recomand tuturor celor care doresc să-și sporească gradul de cultură științifică și să se cunoască mai bine pe sine, precum și pe semenii din jur.Cartea ne ajută să privim altfel multe comportamente și fenomene din societate – mai lucid, mai înțelegător și, în unele privințe, mai cu optimism.”

   Ion Dediu, biolog-ecolog, membru-corespondent al Academiei de Științe din Moldova, director onorific viager al Institutului de Ecologie și Geografie al AȘM

  Autor : Dorian Furtuna

  Anul aparitiei : 2015

  Tip coperta : coperta tare

  Numar pagini : 660

  Format : 17,5 x 24,4

  ISBN : 978-9975-3079-4-9

  Editura : Lexon-Prim

 • În imperiul unei fraze. O antologie cronologică a aforismului românesc

  80.00Lei

  „Selectată cu gust și profesionalism, antologia oferă un excepțional spectacol intelectual și estetic prin splendida varietate a personalităților, multe de primă mărime, prin diversitatea formelor și temelor abordate. Efim Tarlapan nu doar intuiește formele pregnante ale aforismului, drept criteriu de selecție, el și apreciază deopotrivă cum și ce spun autorii. Reține în special ceea ce crede că ar putea interesa și astăzi umanitatea româneacă și umanitatea în genere.” (Theodor CODREANU)

  Autor: TARLAPAN Efim
  ISBN: 978-9975-54-200-5
  Vârsta: 14 +
  Tip copertă: Cartonată
  Număr de pagini: 364
  Format: 14/21 cm
  Anul apariției: 2015
  Editura : Prut
 • Ion Druță: conștiință a istoriei basarabene

  88.00Lei
  „După 1993 își restrânge considerabil producția epică și lirică, consacrându-se aproape total și definitiv istoriei și criticii literare. Și în acest domeniu foamea de a ataca subiecte și teme cât mai variate, de a epuiza într-un fel toate epocile și temele literare de răscruce sau de mare interes se manifestă cu o energie și o muncă interpretativă greu de zăgăzuit […]
  Pentru el orice subiect care-i cade în mână la o nouă lectură devine o tentație greu de înfrânat. Nu este istoricul literar căutând noi documente, corespondență, colaborări necunoscute în presa vremii, ci doar materialul pe care i-l oferă opera acestuia și bibliografia critică la îndemână, pe baza căreia îl proiectează pe scriitor pe canavaua vremii, îl face mai accesibil și mai ușor de înțeles printr-o nouă organizare și restructurare a temelor și motivelor luate în discuție […] Ne aflăm în fața unei conștiințe critice care își cunoaște foarte bine menirea.”
  Prof. univ. dr. Mircea Popa

  Autor : Constantin Cublesan
  An editie: 2015
  Editia: I
  Numar pagini : 176 
  Format : 195×130
  Tip coperta : Brosata
  ISBN  : 978-9975-79-976-8
  Editura : Cartier
 • Manierismul românesc Manifestări și atitudini.

  110.00Lei
  Manierismul literar românesc se produce la mai bine de trei secole de la perioada de înflorire a acestei mișcări artistice în Italia, Spania, Franța, Anglia sau Germania, în anii ’70 ai secolului al XX-lea, având efecte catalizatoare asupra evoluției poeticității românești. Anume acum, când nu se mai pot realiza pe deplin din cauza bornelor impuse de regimul politic, scriitorii români, cu precădere poeții, pun în funcțiune retorica manierismului postrenascentist, ca modalitate de refugiu, de evazionism, dar și ca formă de reacție la o lume ale cărei valori s-au dezagregat, iar echilibrul se clatină, devine problematic.
  Lucia Țurcanu
  Autor : Lucia Turcanu
  An editie: 2015
  Editia: I
  Numar pagini : 232 
  Format : 190×135
  Tip coperta : Brosata
  ISBN : 978-9975-79-988-1
  Editura : Cartier
 • Manuscrisele lui Aritel

  60.00Lei

  Volumul „Manuscrisele lui Aritel” este împărţit în cinci capitole: Columna, Manuscrisele lui Aritel, Tolobete, Cioacă şi Boacă, Ţara Huaboinilor: De azi pe mâine. Sinteze, analize, cronici, pamflete, observaţii, nuvele – autorul recurge la mai multe procedee artistice şi genuri literare în acest volum.
  „Pavel Pelin s-a impus printr-o carte despre teatru şi actori, în care şi-a dovedit darul evocării portretistice, în tuşe expresive şi cu un anumit pitoresc sudic, balcanic al narării faptelor şi evenimentelor. Proza sa păstrează această însufleţire epică şi un spiritus loci, ce dă povestirii culoare şi originalitate”. (Acad. Mihai Cimpoi)

  Autor: PELIN Pavel

  ISBN: 978-9975-69-897-9

  Vârsta: 14 +

  Tip copertă: Cartonată

  Număr de pagini: 196

  Format: 20 cm * 15 cm

  Anul apariției: 2007

  Editura : Prut

 • Ochiul caprui al dragostei noastre

  142.00Lei

  Noua carte al lui Mircea Cartarescu aduna cele mai frumoase povestiri, eseuri si articole publicate de el de-a lungul ultimilor ani in antologii si reviste de prestigiu din Suedia, Germania, Austria si Romania. Multe dintre texte sunt inedite in spatiul romanesc.

  Subiectele sunt diverse, de la istoria poetului Ovidiu, exilat la Tomis, la povestea fabuloasei insule Ada-Kaleh, de la dureroase amintiri din prima copilarie la basme psihanalitice si fantastice, de la evocari ale unor scriitori disparuti de curand la marturisiri personale pline de dramatism.

  Ceea ce uneste aceste scrieri, oricat de ampla ar fi distanta dintre subiecte, este puterea dintotdeauna a lui Mircea Cartarescu de a transforma totul in poezie, unicitatea combinatiei de gratie, sinceritate si viziune care caracterizeaza stilul paginilor sale.

  Editura :  Humanitas
  Anul aparitiei: 2012
  Format: 130×200
  Tip coperta: Brosata
  Numar pagini: 208
  ISBN: 978-973-50-3577-8

 • Panta lui Sisif

  88.00Lei

  Poate cel mai valoros critic literar basarabean actual, Eugen Lungu (…)se dezvăluie ca un foarte serios, dar şi cumva „răsfăţat” exeget, sistematic în explorarea temelor pe care şi le alege, însă înclinat mai degrabă către degustarea textelor decât către construcţia interpretativă. Îşi alege cu plăcere subiectele şi-şi porneşte glosele în planuri diverse, parcă urmându-şi capriciile: uneori inventariază date de istorie literară, mai ales pentru a pune în evidenţa lucruri spectaculoase ori bizarerii, alteori face colaje din dicţionare sau se abandonează conexiunilor comparatiste, sărind de la un autor la altul și de la o epocă la alta.
  Ion Bogdan Lefter

  Autor : Eugen Lungu
  An editie: 2014
  Editia: I
  Numar pagini : 216
  Format  : 200×130
  Tip coperta : Brosata
  ISBN : 978-9975-79-884-6
  Editura : Cartier
 • Plăcerea interpretării

  45.00Lei

  „Debutând ca poet, continuând ca dramaturg, Mircea V. Ciobanu pare acum sechestrat de o artă fără muză – critica literară. Vocaţia de exeget îl absoarbe. (…) În noua poastură, de expert literar, s-a impus rapid, energic şi tranşant, judecata sa de valoare atârnând greu în balanţa apreciativă”. (Eugen Lungu)

  Autor: CIOBANU Mircea V.

  ISBN: 978-9975-69-986-0

  Vârsta: 14 +

  Tip copertă: Broșată

  Număr de pagini: 284

  Format: 20 cm * 15 cm

  Anul apariției: 2008

  Editura : Prut

 • Poezia generației 80

  99.00Lei

  „Volumul cel mai bun despre generația optzecistă n-a fost scris de un critic din România, ci de Nicolae Leahu de la Bălți. Asta, probabil, pentru că, deosebit de exegeții din țară, s-a ferit de partizanat, a făcut pur și simplu critică și istorie literară, pe deasupra,
  n-a lăsat pe din afară contextul în care respectiva generație a ieșit la lumină.”
  Liviu Antonesei

  Autor : Nicolae Leahu
  An editie: 2015
  Editia: II
  Numar pagini : 344
  Format : 195×130
  Tip coperta : Brosata
  ISBN : 978-9975-79-994-2
  Editura : Cartier
 • Portret de grup

  99.00Lei

  „Eugen Lungu subliniază – și cred că pe bună dreptate – rolul catalitic (de nu mai mult) al optzecismului din țară în cristalizarea și precipitarea aceluiași spirit dincolo de Prut, «conștientizarea fenomenului ca atare producîndu-se abia în ultimii ani». Ruptura de mentalitățile ruraliste și localiste s-a produs abia odată cu căderea de sistem, majoritatea optzeciștilor basarabeni crescînd și debutînd în coada vechiului proiect nostalgic și mesianic. (…) În aceste condiții, problema care se ivește de îndată (…) e în ce grad optzecismul transprutean e un transplant, un import, o modă, o sincronizare bovarică ori un fenomen autentic, crescut dintr-o sensibilitate exasperată și care i-a găsit o retorică dezincantatorie a grației. Respectînd cronologia și în pofida irelevanței acesteia, antologia lui Eugen Lungu e, implicit, (dar poate că și manifest), o demonstrație de autentificare a spiritului optzecist.”
  Al. CISTELECAN

   

  Autor : Eugen Lungu
  An editie: 2015
  Editia: II
  Numar pagini : 208
  Format: 190×135
  Tip coperta : Brosata
  ISBN : 978-9975-79-989-8
  Editura : Cartier