Pamflete

Afișez toate cele 2 rezultate

 • Dicţionar Auafed-2

  130.00Lei

  Doru Ciocanu este autorul cărţii „Dicţionar auafed“, dispărută din librării.
  Doru Ciocanu (născ. 1968) își anunţă reintrarea în literatură, după o tăcere impardonabilă de aproape 20 de ani. În 1996, după lansarea ediţiei întâi a „Dicţionarului auafed”, el s-a retras inexplicabil din literatură, fără să fi intrat în ea.
  Autorul consideră că orice enunţ nu numai din această carte, dar și în general din lume este adevărat. Chiar dacă unele par trăznite. Pentru că dacă nu ar fi, nu ar fi fost enunţat. Cu această ediţie a „Dicţionarului…” sunt relansate lucrările de descoperire a unor noi lumi teoretice.
  Cartea a fost tradusă simultan în peste 20 000 de limbi din Calea Lactee.

  „LA ÎNCEPUT A FOST GÂNDUL
  Și abia apoi Cuvântul. Și mult mai târziu Cuvântul scris.

  Multe afirmații din această carte sunt plăsmuiri, altele sunt adevăruri. Care sunt adevărate și care nu, până la urmă nu se știe. Acea linie ce desparte adevărul de fantezie este extrem de subțire, pe alocuri chiar inexistentă. Dacă am accepta-o ca inexistentă, atunci și viața poate ne-ar deveni mai vie, mai colorată, cu o doză mai mare de mister.
  Se poate întâmpla ca unele scorniri enunțate între aceste pagini peste ani să devină adevăruri. Și atunci, vom ști cu siguranță că orice trăsnaie rostită, orice idee trecută prin orice cap, mai devreme sau mai târziu, se materializează sau deja există undeva în Univers. Sau pe Pământ.”
  Doru Ciocanu

  Autor: Doru Ciocanu

  Editura: Urma ta

  Anul aparitiei: 2015

  Tip coperta: brosata

  ISBN: 978-9975-9963-9-6

 • Manuscrisele lui Aritel

  60.00Lei

  Volumul „Manuscrisele lui Aritel” este împărţit în cinci capitole: Columna, Manuscrisele lui Aritel, Tolobete, Cioacă şi Boacă, Ţara Huaboinilor: De azi pe mâine. Sinteze, analize, cronici, pamflete, observaţii, nuvele – autorul recurge la mai multe procedee artistice şi genuri literare în acest volum.
  „Pavel Pelin s-a impus printr-o carte despre teatru şi actori, în care şi-a dovedit darul evocării portretistice, în tuşe expresive şi cu un anumit pitoresc sudic, balcanic al narării faptelor şi evenimentelor. Proza sa păstrează această însufleţire epică şi un spiritus loci, ce dă povestirii culoare şi originalitate”. (Acad. Mihai Cimpoi)

  Autor: PELIN Pavel

  ISBN: 978-9975-69-897-9

  Vârsta: 14 +

  Tip copertă: Cartonată

  Număr de pagini: 196

  Format: 20 cm * 15 cm

  Anul apariției: 2007

  Editura : Prut