Poezie

Afișez 1–20 din 38 de rezultate

 • Acorduri in ‘c minor

  120.00Lei

  „Acorduri în ‘c minor este încă un omagiu pe care eu îl aduc iubirii și oamenilor din viața mea. Prima parte pune pe note iubirea pentru bărbatul acela special pe care noi femeile iubim sa îl definim ca “The one”. Partea a doua împarte iubirea de țara, de neam, de copilărie și părinți in părți egale și doare in aceleași note triste și confuze pe alocuri. Oricum ar fi, aceste acorduri sunt compatibile cu orice suflet, cu orice inima, cu orice dor împărtășit sau nu.” Corina Bezdîga

 • Adevar

  50.00Lei

  Versuri.
  Autor: Radu Uncu
  Numar pagini: 24
  Tip coperta: brosata

 • Adio, lucruri

  88.00Lei

  „În timp ce la începutul secolului XX versurile creșteau din te miri ce, precum păpădia, brusturii și loboda, vorba Annei Ahmatova, la începutul mileniului III, textele lui Igor Guzun răsar semeț strecurate în tumultul unei luxuriante vegetații postmoderne, hipertehnologizate și superdigitalizate. Gadgeturile inteligente se strecoară printre poezii, sau invers. Conversațiile din Facebook și mesajele de pe smartphone își găsesc rime de o aparentă desuetudine novecentistă. Cotidianul nostru grăbit și fragmentat în ritm de spot publicitar vine să se relaxeze în ca­tre­ne care îi demască, plin de  bonomie și blândețe, paradoxurile. Titlurile de ziar, ge­ne­ricele și breaking-news-urile din portalurile de știri se asamblează în mini-epopei concentrate, un fel de nes-Odisei și nes-Iliadesau Război și pace, în care banalitățile rutinei ating profunzimi patetice, deoarece schițează dimensiunile eterne ale destinului uman.  Toate semnele modernității se amalgamează în aceste versuri pentru a se plasa în spatele unei oglinzi lângă care modernitatea își face un selfie liric în care transpar sentimentele și trăirile imodernizabile și idigitalizabile ale ființei – dragostea, speranța, bucuria de a fi, încăpățânarea de a pescui fericirea în apele tulburi ale monetarizării globale. Toate acestea – în versuri care nu se îndepărtează prea tare de dulcele stil clasic, cu o ironie care insistă să nu eșueze în sarcasm, cu eufonii de care poezia modernă preferă, de obicei, să fugă – și nu întotdeauna se știe unde. Iar acolo unde Shakespeare spunea că restul e tăcere, Igor Guzun plasează niște versuri albe nescrise – un fel de preluare a mesajului lui Malevici din Pătratul negru.  Altfel spus, chiar dacă ni se pare că totul a fost scris și pictat deja, nu este, totuși, chiar așa…” (Vsevolod Ciornei)

 • Am sa te iubesc pana la sfarsitul lumii

  126.00Lei

  „Te iubesc,

  Indiferent de cand, cum, de ce

  Te iubesc,

  Chiar daca, poate ca, pentru ca,

  Te iubesc,

  Tocmai, indeosebi, intr-un fel,

  Te iubesc,

  Fiindca, si, oricum,

  Te iubesc,

  Unde, care, ca si cand,

  Te iubesc,

  Cine, ce, deoarece,

  Te iubesc,

  Pe care, pe cine, pe tine,

  Te iubesc.”

   

  Produs publicat in 2013 de Art
  Data aparitiei: Octombrie 2013
  Format: 167×220
  Tip coperta: Brosata

 • Antologic

  75.00Lei

  „Când i-a aşezat pe optzeciştii basarabeni pentru portretul său de grup, Eugen Lungu l-a pus în capul rândului pe Eugen Cioclea. Era un loc de două ori cuvenit: o dată prin vârstă, ca decan al optzeciştilor de peste Prut, şi a doua oară prin anticipările de autenticitate optzecistă. Cu o adiere din Esenin, atât cât să se simtă o undă de candoare dramatică şi de afectivitate rănită, dar cu atât mai activă, Eugen Cioclea opera într-o scriitură corosivă (chiar şi-n poemele erotice), de directităţi tranşante, cu un nerv pamfletar ce zvâcnea între scârbă şi revoltă. Graţia violentă a imaginaţiei şi cinica notaţiilor duc poezia lui Cioclea dincolo de ritualitatea rostirii şi de festivitatea imaginativă, angajând-o în interogaţia existenţială imediată şi crudă. O exasperare caustică stă de fond atitudinilor abrupte din poeme, cu sintaxa adesea ruptă în fâşii de angoasă.”
  Al. Cistelecan

  Autor : Eugen Cioclea
  An editie: 2014
  Editia: I
  Numar pagini : 168
  Format  : 130×195
  Tip coperta : Brosata
  ISBN : 978-9975-79-666-8
  Editura : Cartier
 • Arme grăitoare

  99.00Lei
  „Emilian Galaicu-Păun atinge, fără îndoială, o culme a scrierii postmoderne pe care puţini
  în România se încumetă s-o escaladeze. El se dovedeşte aici în mod cert unul dintre marii poeţi care scriu astăzi în spaţiul limbii române, capabil de-o unică virtuozitate verbală.”
  Sorin ALEXANDRESCU

  Autor : Emilian Galaicu-Păun
  An editie: 2015
  Editia: II
  Numar pagini : 200
  Format : 195×130
  Tip coperta : Brosata
  ISBN : 978-9975-79-979-9
  Editura : Cartier
 • Reducere!

  Bolnavă de dor

  150.00Lei 100.00Lei
  „Corina e bolnavă de Dor. A așternut cu atâta măiestrie și sinceritate toate sentimentele ei laolaltă ca să le poată împărți cu noi – cititorii ei. Când versurile unei femei sunt despre bărbați, iubire, trădare, putere și Dor, atunci cartea poate fi citită în mii de feluri.
  Toți am fost la un moment dat bolnavi de Dor. Și asta înseamnă că am iubit, înseamnă că am fost fericiți și îndrăgostiți, ceea ce este minunat.
  Să o citească bărbații, să o ambaleze frumos și să dăruiască cartea femeilor lor însoțită de un buchet de liliac și un vin rose. Să o citească femeile, să o citească în brațele bărbatului pe care îl iubesc și să își expună așa sentimentele față de el. Să o citească femeile singure, cu un jazz pus ușor pe repeat, o să învețe de acolo că dragostea se asortează perfect cu Chanel, cu pantofii de la Louboutin și cu cel mai scump pachet de țigări, cu rochia care are spatele gol și cu aroma unei cafele în dimineți târzii după nopți furtunoase.
  Bolnavă de Dor excită. Bolnavă de Dor povestește, fără perdea și fără prejudecăți. Regăsiți-vă în versurile și reflexiile Corinei și așezați un semn de carte, un semn de carte la pagina la care o să vă vibreze sufletul.”— Doina Sulac, interpretă.
  Anul aparitiei : 2016
  Editura : Print – Caro
  ISBN : 978-9975-56-305-5
  Tip coperta : Brosata
  Format : 13X20 cm
  Nr. pagini : 158
 • Cantecul lupului

  50.00Lei

  Versuri.
  Autor: Radu Uncu
  Numar pagini: 28
  Tip coperta: Brosata

 • Cartea Oltului

  60.00Lei

  „Cu Cartea Oltului, literatura lui Geo Bogza devine impunatoare si solemna ca o catedrala. Tanarul «neimblanzit, anarhic» al poeziei de avangarda, reporterul expresionist, demascator al exploatarii si saraciei mediilor muncitoresti interbelice, lasa acum locul contemplatorului vizionar al naturii, in ale carei manifestari ciclice citeste ritmurile Istoriei si semnificatiile destinului uman. Conceput ca un grandios «poem simfonic» in proza, ca o meditatie cu substrat initiatic, volumul Cartea Oltului a fost canonizat, pe drept cuvant, drept capodopera literaturii lui Geo Bogza. Personificat ca erou mitic universal, dar, in acelasi timp, cat se poate de specific local, Oltul devine aici Raul sacru prin excelenta, Centru fertilizator al universului, echivalent Nilului, Gangelui sau americanului Mississippi. Elementele primordiale, fenomenele naturii, muntii, dealurile, campia, padurile, apa, norii, anotimpurile, sunt personaje principale, in vreme ce oamenii constituie decorul vremelnic al permanentelor naturii sau apar ca insotitori ai Uriasului rau in drumul sau spre moarte. Cele sapte capitole au semnificatie ezoterica, indicand, prin toate datele lor, o Carte de intelepciune. Suntem la mare distanta de viziunile intunecate si de atitudinea razvratita din anii ’30 – din Poemul invectiva, mai ales. Avem de-a face mai degraba cu datele unui epos stravechi, reconditionat cu mijloace moderne.“ – Paul Cernat

  Editura: Litera
  Data aparitiei: Ianuarie 2012
  Format: 130×210
  Tip coperta: Cartonata
  ISBN: 978-606-600-583-8
 • Ce-i iubirea?

  50.00Lei

  Versuri.
  Autor: Radu Uncu
  Numar pagini: 28
  Tip coperta: Brosata

 • Cetate

  65.00Lei
 • Cuvinte și tăceri

  99.00Lei
  „…specialitatea lui Vsevolod Ciornei sunt bufonadele melancolice, cultivarea absurdului, grimasele în spatele cărora se ascunde un acut sentiment al singurătății, [iar] pantomima burlescă este valorificată din perspectiva unui intertextualism demistificator și polemic.”
  Octavian SOVIANY
  Autor : Vsevolod Ciornei
  An editie: 2015
  Editia: I
  Numar pagini : 208
  Format :  190×135
  Tip coperta : Brosata
  ISBN : 978-9975-79-986-7
  Editura : Cartier
 • Du-te free

  55.00Lei

  La fel cum în westernuri se pune preţ pe capul vreunui pistolar temut, eu unul pun pariu – în literatură – pe Aura MARU, primul poet globe-trotter al poeziei noastre tinere, ce se vede mai întâi tradus în câteva limbi de circulaţie (germană, olandeză, suedeză ş.a.) şi abia după debutat în volum, şi care joacă pe mize mari, dacă nu cumva totul pe o carte scrisă în română, du-te free, înainte de a trece Atlanticul şi, cine ştie, şi Rubiconul unei alte limbi de scris (căci de vorbit, vorbeşte mai multe).

  Altminteri, poemele ei sunt tot atâtea poduri suspendate, într-o primă fază între Chişinău şi Bucureşti, apoi între cele două capitale româneşti şi Berlin, iar mai încoace şi între Bătrânul Continent şi Lumea Nouă, odată cu distanţa pusă între cele două – acum, tot mai îndepărtate! – maluri sporind şi rezistenţa construcţiilor sale lirice. Printr-o neaşteptată răsturnare de perspectivă, până şi textele ei foarte concise dau senzaţia de zgârie-nori & provoacă vertijuri.

  Autor : Aura Maru
  An editie: 2015
  Editia: I
  Numar pagini : 64 
  Format : 195×130
  Tip coperta : Brosata
  ISBN :  978-9975-79-983-6
  Editura : Cartier
 • Eșarfe în cer

  58.00Lei

  Întotdeauna am considerat că Dumitru Crudu este unul dintre cele mai valoroase daruri pe care ni le-a făcut, temporar sau nu, Moldova. Acest autor, atât de special, și-a impus discursul literar, cultural, fără a utiliza un discurs aferent politic, ceea ce mi se pare extrem de important pentru un poet ca el. Pentru că mai cred, în plus, că Dumitru Crudu rămâne fundamental un poet, orice gen literar ar aborda. Cele trei volume –Falsul Dimitrie; E închis, vă rugăm nu insistați și Șase cânturi pentru cei care vor să închirieze apartamente – nu au putut trece neobservate. Un soi de cruzime (asta e, numele îl trădează!) speriată de ea însăși și dublată de o sensibilitate aproape maladivă, toate acestea au atras atenția din prima clipă și l-au definit pe poetul Dumitru Crudu. Căci, după cum spuneam, adevăratul Dumitru e mai înainte de orice poet.

  Svetlana Cârstean
  Autor : Dumitru Crudu
  An editie: 2012
  Editia: I
  Numar pagini : 40
  Format : 130×195
  Tip coperta : Brosata
  ISBN  : 978-9975-79-788-7
  Editura : Cartier
 • Falsul Dimitrie

  85.00Lei

  „Dumitru Crudu simulează sfiala scriiturii pentru a spori efectele îndrăznelilor. Lucrând decomplexat pe materia complexă a senzaţiilor, dar şi pe cea sugerată a frustrărilor şi nostalgiilor, el nu mai exersează în inefabilul sentimentelor, ori stărilor, în mitologia erosului, ci în convulsiile lui carnale, fixând sentimentul cu un limbaj direct, în viscere
  şi obsesii (…). Crudu rămâne în conceptul melancolic al eroticii, încercând să-i salveze misterul, chiar şi în cele mai sordide condiţii. Tentativa sa de a-l trivializa ţine
  mai degrabă de polemica limbajelor şi a toposurilor literare, nefiind, în fond, decât o permutare scenografică a cadrelor idilice: din crângul romantic, în bucătăria jegoasă.”
  Al. Cistelecan

  Data aparitiei: Iunie 2014
  Format: 130×200
  Tip coperta: Brosata
  Numar pagini: 208
  ISBN: 978-9975-79-870-9

  Editura : Cartier

 • Istoria unu tu

  126.00Lei

  Tuul

  Tuul este asa cum vrei tu
  Cu nuante, cu da si nu
  Cu aripi, cu umilinta
  Cu dor, cu farmec si credinta
  Cand este eu este zeu
  Cand esti tu este al meu
  Tuul este atunci cand nu esti tu
  Si toate sunt si nu sunt cu
  E un ecou din ce sunt eu
  Cruci mari cu tu si eu
  Dar inainte de toate
  Tuul e o nedreptate
  A eului din tot si toate
  Tuul este asadar un eu
  Care iubeste pan’ la Dumnezeu.

  Produs publicat in 2015 de Art
  Data aparitiei: Mai 2015
  Tip coperta: Brosata
  Numar pagini: 82
  ISBN: 978-606-710-206-2
 • It’s complicated

  149.00Lei

   

  It’s complicated este un volum de stari si rime. Pentru orice varsta, orice ora de zi sau noapte. Este, deopotriva, raspuns si intrebare. Adresata intregii lumi, propriei minti si inimi, unei singure persoane – celei noi, proaspat intrate in viata noastra, sau celei vechi, aceleiasi, de atata amar de vreme.

  It’s complicated e pentru femeile care cauta un cuvant potrivit pentru un moment, o traire, o stare. Dar si pentru barbatii care nu stiu sa inteleaga femeia – femeia, in general; femeia lor, de acasa; femeia altui barbat… Femeia.

  In acest ametitor secol al vitezei, care ne face sa ne pierdem printre tehnologiile de ultima ora, „It’s complicated” este cel mai potrivit cadou pe care ni-l putem face. Personal, de aproape, de la om, la om. Este o carte cu suflet, pentru suflet. O carte cu viata, cu puls, cu zvacnire.

  Data aparitiei: Februarie 2015

  Tip coperta: Brosata
  Numar pagini: 107
  ISBN: 978-9975-3030-5-7

  Editura : Lexon Prim

 • Iubi

  130.00Lei

  „Iubi” este o carte de poezie a lui Igor Guzun, ce poate fi rezumată cu aceste rânduri:

  „Să-i deschizi celuilalt sticlele și ușile

  Este mai palpitant decât să-i dăruiești stele de pe cer.

  Să-i încălzești omului drag mănușile

  Înainte ca acesta să iasă în ger.

   

  Este o carte de dragoste. Matură. Și dragostea, și cartea.

  „Iubi” de Igor Guzun, cu ilustrații de Lica Sainciuc.

   

 • Iubire de septembrie

  65.00Lei

  Versurile din acest volum denota o mare delicatete sufleteasca. In carte, iubirea apare in situatii variate si infatisari diafane, cu fine nuante de tristete si melancolie.

  Pagini: 137

  Format (în cm): 10х18

  Editura : ePublishers

 • Labirint

  125.00Lei

  „Labirint” este un volum adresat tuturor celor, ale căror drumuri sunt drepte, dar încurcate.

  Stări de fapt, vise, amintiri, revelații, răspunsuri, războaie, victorii – toate au încăput într-un volum nou de emoții și rime, în care Zina Zen (se) caută, (se) găsește, (se) iartă și merge mai departe, spre cea mai apropiată ieșire din „Labirint”.

  În geantă, pe noptieră, dată cadou, ținută ascunsă, citită în gând sau cu voce tare, strigată pe alocuri, „Labirint” este „must”-ul acestei ierni. Și această carte este (despre) iubire.