Povestiri

Afișez 1–20 din 55 de rezultate

 • Acorduri in ‘c minor

  120.00Lei

  „Acorduri în ‘c minor este încă un omagiu pe care eu îl aduc iubirii și oamenilor din viața mea. Prima parte pune pe note iubirea pentru bărbatul acela special pe care noi femeile iubim sa îl definim ca “The one”. Partea a doua împarte iubirea de țara, de neam, de copilărie și părinți in părți egale și doare in aceleași note triste și confuze pe alocuri. Oricum ar fi, aceste acorduri sunt compatibile cu orice suflet, cu orice inima, cu orice dor împărtășit sau nu.” Corina Bezdîga

 • Amintiri de pe planeta M

  108.00Lei

  Mircea coloră marginea de sus a foii cu un creion albastru.

  — Ci-i asta? îl întreb.

  — Ceru’.

  — Da’ di ci-i albastru?

  — Albastru-i frumos.

  Apoi coloră marginea de jos a foii cu verde.

  — Da’ asta ci-i?

  — Iarba.

  — Da’ di ci-i verde?

  — Di ci, di ci – de-aia!

  Iată de ce, în lume, cerul e albastru, iar iarba verde

   

  Editura: Cartier

  An ediţie: 2017
  Pagini: 180
  Format: 130×195, broșat
  ISBN: 9789975862097
 • Amintiri din copilarie

  69.00Lei

  „Creangă e un scriitor cult, și cazul exagerat ce se face de izvoarele populare ale basmelor lui e un exemplu de erudiție searbădă. Creangă trebuie absolvit de nefericita calificare a junimiștilor («scriitor poporal») și comparat cu marii noștri autori, cu Caragiale și cu Sadoveanu”. (Nicolae Manolescu)

  Editura: Cartier

  An ediţie: 2017

  Ediţia: V
  Pagini: 176
  Format: 195×130, broșat
  ISBN: 9789975861441
 • Amintiri din copilărie și alte povestiri

  48.00Lei

  „Creangă e un scriitor cult, și cazul exagerat ce se face de izvoarele populare ale basmelor lui e un exemplu de erudiție searbădă. Creangă trebuie absolvit de nefericita calificare a junimiștilor („scriitor poporal”) și comparat cu marii noștri autori, cu Caragiale și cu Sadoveanu”.
  Nicolae Manolescu

  Autor : Ion Creanga
  An editie: 2014
  Editia: IV
  Numar pagini : 172
  Format : 200×130
  Tip coperta : Brosata
  ISBN : 978-9975-79-878-5
  Editura : Cartier

   

 • Bine

  130.00Lei
  Cartea „BINE” de Igor Guzun este o carte despre oameni și obiecte, despre dragoste și acasă, iar acestea împreună îți dau o stare de bine. Cartea povestește că binele există, chiar dacă uneori nu se vede.
  Este o carte de dăruit oamenilor dragi de sărbători: de Crăciun, de Paște și de Paștele Blajinilor, în loc de căni și farfurii. Și, probabil, în toate celelalte zile ale anului în care există o ocazie potrivită.
  Cartea conține 69 de texte scurte, scrise în același registru consacrat al autorului de nostalgie amestecată cu ironie despre oameni apropiați, obiecte emoționante, amintiri și poze.
  Cartea „BINE” conține și 8 cărți poștale, care pot fi rupte și trimise oriunde în lume, ca semne de dragoste și atenție.
  Autor: Igor Guzun
  Ilustratii: Irina Rusu
  Editura: URMA ta
  Format:  13X20
  ISBN: 978-9975-3120-2-8
 • Reducere!

  Cămașa lui

  150.00Lei 110.00Lei

  ”Augustina Șiman este scriitoarea care, asemeni unei femei trecute prin experiența anilor, și-a descoperit acel Chanel No.5 al său în felul de a scrie – unic și irepetabil ca parfum. Savurezi fiecare metaforă a textului ei, o treci prin corzile sufletului și o simți vibrînd în gînduri încă multă vreme după… Nu am să greșesc spunînd că fiecare femeie își regăsește cel puțin pentru una dintre stările de spirit o undă din parfumul acestor rînduri, Savurați-le pe îndelete. ”
  – Nadia Darie, editor PentruEa.md

  Editura: Librex

  Pagini: 160

  Format: 130 x 185 mm

 • Cea mai frumoasa poveste. Cateva adevaruri simple despre istoria romanilor

  149.00Lei

  „Povestea ce urmeaza este asemenea unui pahar umplut pe jumatate. Depinde de dumneavoastra sa spuneti daca el este pe jumatate plin sau pe jumatate gol. Suntem oare condamnati sa fim la coada Europei? Sau, oare, avem o capacitate de regenerare uriasa, in masura sa ne salveze din greselile pe care le facem?

  Poate ca si astazi mai avem, totusi, o sansa.

  Cum anume a ajuns Gheorghe Gheorghiu-Dej in fruntea comunistilor romani? Cat de playboy a fost Regele Carol al II-lea? Cum a fost posibil ca o tanara pe nume Catalina Toderiu sa intre in galeria eroilor nationali sub numele de Ecaterina Teodoroiu? De ce au venit in Romania presedintii Charles de Gaulle sau Richard Nixon? De ce Regina Angliei

  l-a plimbat in caleasca regala pe Nicolae Ceausescu? Sau de ce s-a dus acesta din urma

  intr-o vizita in Iran, in chiar ultimele sale zile de viata?

  Acestea si alte intrebari isi regasesc aici un raspuns. Singura concluzie a acestor pagini este si cea mai simpla: Istoria este, mai presus de toate, o poveste apropiata de adevar despre ceea ce a fost altadata.

  Iar, pentru unii dintre noi, aceasta o face sa fie cea mai frumoasa poveste din toate cate exista.“ – Adrian Cioroianu

  Editura: Curtea Veche
  Anul  aparitiei: Mai 2014
  Format: 130×200
  Tip coperta: Brosata
  Numar pagini: 288
  ISBN: 978-606-588-643-8

 • Credinte si superstitii romanesti

  225.00Lei

  „Se spune ca la baza etnologiei sta mirarea. Etnologul il descopera pe celalalt, se mira si incepe sa-l cerceteze. De la o vreme, etnologul crede ca stie multe si se mira mai putin. E randul cititorului sa se mire! Parcurgand aceasta carte, va avea surpriza sa se intalneasca cu propriile credinte si superstitii, mai putine decat ale parintilor, mult mai putine decat ale bunicilor si tot asa mereu… Acest gen de pierderi sunt irecuperabile, iar paguba e greu de evaluat. La ce bun o astfel de carte pentru omul contemporan? Motive se gasesc. Citesti despre crai-nou si, o vreme cel putin, privesti luna noua altfel. Descoperi risipa de sensuri si de gesturi care se facea de sarbatori sau cu ocazia momentelor importante din viata omului si intelegi ca nu esti cu nimic mai bogat decat stramosii.“ – Irina Nicolau

  „Nici progresul stiintelor, nici tehnica sofisticata, nici standardele inalte ale civilizatiei si nici chiar o cultura desavarsita nu pot ucide definitiv superstitia. Pentru ca ea se situeaza dincolo de logica si de ratiune si orice tentativa de a o explica in termenii acestora se izbeste de zidul neclintit al convingerii personale. Exista superstitii arhicunoscute, mostenite de nu se stie cand, ivite nu se stie cum, pe care unii le respecta tacit si le transmit mai departe. Exista superstitii moderne, asortate la cotidianul contemporan. Un singur lucru, esential, da viata superstitiei si ii asigura o batranete onorabila: credinta in eficacitatea ei. In volumul de fata sunt adunate aproape 5 000 de credinte si superstitii din folclorul romanilor de pana la 1900. Dincolo de informatia inestimabila ca valoare, gasim aici o lume stranie, bogata in intelesuri si, mai ales, plina de poezie…“ – Carmen Mihalache.

  Editura : Humanitas
  Anul aparitiei:  2013
  Format : 145×205
  Tip coperta : Brosata
  Numar pagini : 420
  ISBN: 978-973-50-3957-8

 • Cu gândul la tine

  99.00Lei

  Volumul Cu gândul la tine cuprinde o serie de proze scurte (eseuri/povestiri) cu referire la momentele remarcabile din viața unor mari personalități ale lumii. Scrisă într-un stil simplu și accesibil, cartea este plină de învățăminte. Este foarte captivantă, se citește ușor și poate fi o sursă bună pentru îmbogățirea culturii generale a tinerilor cititori.

  Autor: SILVESTRU Aurelian

  ISBN: 978-9975-4495-4-0

  Vârsta: 14 +

  Tip copertă: Cartonată

  Număr de pagini: 410

  Format: 13,5 cm x 20,5 cm

  Anul apariției: 2015

  Editura: PRUT

 • Culori

  50.00Lei

  Noul volum este o antologie de opere semnate de poetul, prozatorul, dramaturgul, publicistul, traducătorul, scenaristul Aureliu Busuioc. Cartea conţine versuri şi proză, scrieri destinate atâte atât copiilor, cât şi adulţilor. Micii cititori vor găsi aici cunoscutele povestiri Când bunicul era nepot, Marele răţoi Max, nemuritoarele Întâmplări cu Nătăfleaţă şi scurtele povestiri despre necuvântătoare adunate sub titlul Cizmele cocostârcului. Volumul cuprinde şi Jurnalul cubanez, o serie de eseuri, pastile şi pamflete, care au format, în anul 2011, volumul intitulat În căutarea pierderii de timp.

  Autor: BUSUIOC Aureliu

  ISBN: 978-9975-54-183-1

  Vârsta: 12 +

  Tip copertă: Cartonată

  Număr de pagini: 388

  Format: 15 cm x 20,5 cm

  Colecția: Biblioteca pentru toți copiii

  Anul apariției: 2015

  Editura : Prut

 • Cum iubesc barbatii

  150.00Lei

  Cum iubesc barbatii nu e un studiu despre ei, ci mai mult despre noi, femeile care vrem sa fim iubite si avem atatea de daruit. Din lista de banuieli personale despre cum iubesc barbatii, as extrage cateva, in joaca de-a analiza:

  • barbatii ne iubesc dupa cum au fost iubiti de mamele lor;
  • barbatii ne iubesc dupa cum au fost chinuiti sau nu la prima iubire;
  • barbatii ne iubesc pentru cat de mult avem grija de ei;
  • barbatii ne iubesc pentru ca suntem diferite de toate femeile cu care s-au intalnit;
  • barbatii ne iubesc pentru ca sunt dependenti de binele cu care-i obisnuim (confort, sex, mancare, curatenie, copii bine crescuti…);
  • barbatii iubesc… altfel, chiar alb-negru, desi noi tot speram sa vedem curcubeul, din exces de romantism;
  • barbatii vor sex si ciorba, noi, flori si amor…

  Daca nu sunteti modelul old school, ati descoperit deja cat de diferit v-au iubit barbatii care s-au indragostit de voi. Ramane deci sa completati lista de mai sus cu ceea ce ati simtit adanc in voi, in iubirile de-o vara sau in cele cu ani grei de relatie.“ – Mihaela Radulescu

  Editura:  Polirom
  Anul aparitiei:  2014
  Format: 130×200
  Tip coperta: Brosata
  Numar pagini: 248
  ISBN: 978-973-46-4633-3

 • D’ale vânătorii. Întâmplări vânătoreşti şi nu numai.

  45.00Lei

  „Prozele vânătoreşti ale lui Aureliu Busuioc sunt scrise în cel mai graţios spirit al genului. Pădurea, un colţ paradisiac al deltei – pe care le schiţează cu ochi de expert – sunt cadrul natural în care se consumă drama cinegetică, aceasta din urmă fiind mai mult un prilej de a scruta omul – când demn de specia umană, când nepermis de aproape de regnul pe care pretinde că l-a părăsit. Uneori de o ironie incisivă, alteori de o tulburătoare tandreţe, naratorul îşi tratează personajele în funcţie de locul pe care acestea – cuvântătoare sau ba – tind să-l ocupe în ierarhia celor două regnuri”. (Eugen Lungu)

  Autor: BUSUIOC Aureliu

  ISBN: 9975-69-810-7

  Vârsta: 14 +

  Tip copertă: Cartonată

  Număr de pagini: 192

  Format: 20 cm * 15 cm

  Anul apariției: 2005

  Editura : Prut

 • Reducere!

  Despre Ea

  150.00Lei 110.00Lei

  Autoarea Bestseller-ului „Cămașa lui” – Augustina Șiman revine cu o nouă carte, intitulată „Despre Ea”.
  Scrisă în mai mult de 2 ani, culegerea de proză este tipărită într-un număr limitat și reprezintă o chemare a femeii la redefinire și la emancipare.
  Cartea încurajează femeile să viseze mult mai ambițios și, prin urmare, să trăiască experiența realizărilor mărețe, fără a uita de atuul feminității lor.
  Fii printre primii care citește această carte!

  Lasarea oficială va avea loc în primăvara lui 2017.

 • Dicționar Auafed 3

  77.00Lei

  Ideea fundamentală a cărții de față sunt două:

  1. Dumnezeu este managerul Cosmosului. În agenda Lui divină, crearea Pământului o găsim la sutimea a 42-a a secundei a 18-a
  de la ora 14.21 de miercuri, 10 iulie, anul 4 338 521 327 î. Hr.

  2. Durata unei clipe este de 100 de miliarde de ori mai mare decât în realitate.

  3. Crearea de planete este un proces destul de migălos și
  de costisitor. Mi-a spus-o un prieten înger, prieten cu un drac.

  4. Orice planetă este un organism viu. Ele se nasc, trăiesc,
  respiră, se bucură de viață, îmbătrânesc și, în cele din urmă, mor. Unele planete sunt pline de paraziți. (Doru Ciocanu)

  Editura: Cartier

  Anul aparitiei: 2016

  Editia: I
  Nr pagini: 128
  Format: 130×195
  ISBN: 978-9975-86-098-7
 • Dicţionar Auafed-2

  130.00Lei

  Doru Ciocanu este autorul cărţii „Dicţionar auafed“, dispărută din librării.
  Doru Ciocanu (născ. 1968) își anunţă reintrarea în literatură, după o tăcere impardonabilă de aproape 20 de ani. În 1996, după lansarea ediţiei întâi a „Dicţionarului auafed”, el s-a retras inexplicabil din literatură, fără să fi intrat în ea.
  Autorul consideră că orice enunţ nu numai din această carte, dar și în general din lume este adevărat. Chiar dacă unele par trăznite. Pentru că dacă nu ar fi, nu ar fi fost enunţat. Cu această ediţie a „Dicţionarului…” sunt relansate lucrările de descoperire a unor noi lumi teoretice.
  Cartea a fost tradusă simultan în peste 20 000 de limbi din Calea Lactee.

  „LA ÎNCEPUT A FOST GÂNDUL
  Și abia apoi Cuvântul. Și mult mai târziu Cuvântul scris.

  Multe afirmații din această carte sunt plăsmuiri, altele sunt adevăruri. Care sunt adevărate și care nu, până la urmă nu se știe. Acea linie ce desparte adevărul de fantezie este extrem de subțire, pe alocuri chiar inexistentă. Dacă am accepta-o ca inexistentă, atunci și viața poate ne-ar deveni mai vie, mai colorată, cu o doză mai mare de mister.
  Se poate întâmpla ca unele scorniri enunțate între aceste pagini peste ani să devină adevăruri. Și atunci, vom ști cu siguranță că orice trăsnaie rostită, orice idee trecută prin orice cap, mai devreme sau mai târziu, se materializează sau deja există undeva în Univers. Sau pe Pământ.”
  Doru Ciocanu

  Autor: Doru Ciocanu

  Editura: Urma ta

  Anul aparitiei: 2015

  Tip coperta: brosata

  ISBN: 978-9975-9963-9-6

 • Dragoste mare cât o cruce

  150.00Lei

  Durere, revolta, regrete amarnice si experienta amara de viata, totul scris matematic, cu o exactitate si tarie ca a scriitorilor clasici. Iata ce cuprinde acest volum de proza scurta, infrumusetat de ilustratiile regretatului George Patru.

  Tip coperta: Brosata

  ISBN: 978-606-700-411-3

  FORMAT(in cm): 14,5 x 20,4

  Numar pagini 306

  Editura : eLiteratura

 • Dulce Arizona

  110.00Lei

  „Dulce Arizona” este un excelent volum de proză scurtă care vorbește de problemtica femeii în societatea contemporană.”

  Editura: eLiteratura

  Data aparitiei: Decembrie 2015

  Tip coperta: Brosata

  Numar pagini: 114

  ISBN: 978-606-700-766-4

 • Eugene Ionesco. Mistic sau necredincios?

  102.00Lei

  „Dumnezeu nu-si face aparitia decat atunci cand nu te astepti sau cand nu te mai astepti. Este Neasteptatul, nesperatul, vreau sa spun, El este Cel sau cei in care esti tentat sa nu mai speri, sa nu mai crezi. Crezi in el, de fapt, cand nici nu mai stii ca mai crezi. Poate ca eu insumi sunt un necredincios plin de credinta. Credinta necredintei, speranta disperarii. El este Cel pe care crezi ca l-ai uitat si pe care-l poti intalni la coltul strazii. Momentele de credinta reala pot fi uitate precum se uita, la trezire, visele din timpul noptii.“ – Albul si Negrul, 1981

  Editura:Curtea Veche
  Anul aparitiei: 2010
  Traducator: Monica Gradinaru
  Format: 130×200
  Tip coperta: Brosata
  Numar pagini: 176
  ISBN: 978-606-588-010-8
 • Exercitii de echilibru

  175.00Lei

  Daca vreti sa-l cunoasteti mai bine pe Tudor Chirila, cititi-i textele adunate in volum. Veti descoperi un scriitor surprinzator, care se exprima cu aceeasi usurinta in proza sau in versuri si ale carui randuri tradeaza o sensibilitate pe care putini i-o banuiesc. Tudor Chirila scrie dulce-amar despre dragoste, pasionat despre filme, teatru si carti, nostalgic despre oameni dragi disparuti, ironic despre locuitorii Romaniei de azi. Mesajul lui? Cel mai important e sa iubesti. Si sa fii liber.

  Editura: Polirom
  Anul aparitiei:  2012
  Format: 130×200
  Tip coperta: Brosata
  Numar pagini: 392
  ISBN: 978-973-46-3183-4

 • Fabule Moderne

  115.00Lei

  Ce-ar fi daca unele cuvinte nu ar mai fi sunete, ci lucruri sau fiinte? Poate nu am mai lovi unii in altii daca, dupa o cearta, casa s-ar umple cu pietre, ca un cimitir. Poate nu am mai rani in dragoste daca, dupa tradari, hoituri de flamingo ne-ar stavili iesirile. Poate nu am mai minti daca, dupa o noua minciuna, roiuri de vipere s-ar porni dupa noi, ca dupa niste regi putrezitori. Poate nu am mai fura, daca lacrimile sarate ar fi singura apa care ni s-ar da vreodata. Poate Dumnezeu a creat gresit cuvintele? Fara a sti, pe atunci, ca oamenii au mereu nevoie de dovezi. Chiar si ale propriei nimicnicii.

   

  Autor: Tatiana Tibuleac

  Editura: Libris Editorial

  Anul aparitiei: 2016

  Format: 13 x 19 cm

  Numar pagini: 104

  ISBN: 978-606-8814-01-8